De schrijfster

Schrijverij Schermerhorn is het werk van Tanja Schermerhorn.
Tanja is geboren (1965) en getogen op de boerderij tussen de schapen en koeien in de Schermer, Noord-Holland.
Ze verhuisde naar Utrecht vanwege haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten.
Na een heerlijke stadse periode keerde ze toch weer terug naar de boerderij waar ze opgroeide.

Luisteren naar de verhalen van oma, boeken lezen of zelf verhalen schrijven.
Van jongs af hebben woorden en taal haar interesse en is schrijven haar liefhebberij.

Schrijven loopt als een rode draad
door mijn leven.

Schrijfwerk

Tanja Schermerhorn heeft drie boeken gemaakt.
Ze heeft onder andere familiedocumenten geschreven en levensverhalen van bewoners uit een verzorgingshuis opgetekend.
Daarnaast heeft ze twintig jaar praktijkervaring opgedaan met allerlei schrijfwerk voor non-profitorganisaties.
Voor een uitgebreider overzicht, zie de pagina Publicaties.

 

In mijn element

‘De praktijk wijst uit dat ik bevlogen kan raken van bijna elk onderwerp. Ik vind het heerlijk om aan familie- en levensverhalen te werken. Bij verhalen over het boerenleven en platteland voel ik me natuurlijk helemaal thuis. Maar ook het ontdekken en beschrijven van kleine verhalen uit de lokale geschiedenis hebben mijn belangstelling. Door mijn jarenlange werkzaamheden voor een welzijnsorganisatie ben ik goed thuis in het reilen en zeilen binnen het sociaal werk. Voor de Stichting Wollega Ethiopië verdiepte ik me enige jaren terug in het onderwerp Elefantiasis (olifantsbenen) om een nieuwsbrief op te zetten. Recent kregen de ontwikkelingen in een woongroep en de wereld van de poldermolens mij in mum van tijd in hun greep.
Als ik de verhalen van betrokkenen hoor,
als ik mag luisteren, vragen stellen en beschouwen,
als ik werk met woorden en verhalen,
dán ben ik in mijn element.’